Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/matuya/public_html/_sys/core.php on line 764

Deprecated: substr(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/matuya/public_html/_sys/core.php on line 764
Matuya Makine Sanayi | Blog
BLOG
Kurumsal > Blog

MATUYA: SIFIRDAN ZİRVEYE

FRANKFURT – Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük kağıt ve kırtasiye fuarı Paperworld 2015’e katılan Matuya firmasının yönetim kurulu başkanı Turgut Yaroğlu, fuarla ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kaşede flash stamp devri

Paperworld Frankfurt’a altıncı kez katıldıklarını dile getiren Yaroğlu, “Sektörün durumu ürünlere göre değişiyor. Örneğin kaşe üretimini soruyorsanız, bu alanda son yirmi yılda çok şeyler değişti. Otomatik kaşe yoğun olarak kullanılıyordu şimdi ise üretimi süratli olan kendinden mürekkepli ve baskı kalitesi de çok yüksek olan flash stamp kaşe revaçta“ dedi.

42 ülkeye ihracat

Firmalarının Antalya merkezli olmasının başlangıçta kendileri için zorluklara neden olduğunu ancak şimdi hiçbir sıkıntı yaşamadan 42 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Yaroğlu, “Kırtasiye sektöründe kaşe malzemeleri ve makineleri alanında faaliyet gösteriyoruz. Yirmi yılda ürünlerimizin kalitesiyle ve yeni sistemlere yatırım yapmamızla sektörde kendimize önemli bir yer edindik“ şeklinde konuştu.

Sıfırdan zirveye

Matuya’yı sıfırdan kurarak Türkiye’nin alanında sayılı firmaları arasına sokmayı başarak Yaroğlu, gençlere geleceğe yönelik hesaplarını çok iyi yapmalarını tavsiye etti. “Aceleci olmadan, sağlam adımlarla gitmek lazım“ diye konuşan Yaroğlu, yeri geldiğinde yeni ürünlere yatırım yaparak risk almanın da gerekli olduğunu, başarının bütün bunları doğru ayarlamaya bağlı olarak geleceğini de sözlerine ekledi.